Schelpkraal Parelmoer Bruin 15-20 mm Groter

Schelpkraal Parelmoer 15-20mm Bruin

C00054B

Nieuw

Schelpkraal Parelmoer 15-20mm (dyed).

Bruin.

Prijs per stuk.

Meer details

€ 0,15

Voeg toe aan mijn verlanglijst

Datasheet

Soort Kralen Schelp
Materiaal Schelp
Kleur Bruin
Vorm Schelp
Afmeting 15,0 - 20,0 mm
Besteleenheid per stuk
Kwaliteit C- kwaliteit
Bewerking Geverfd

Meer informatie

Kleine schelpjes met rijggat top-onderzijde. De schelpjes zijn een natuurproduct, kleur, patroon en afmeting kunnen afwijken.

     

Parelmoer, paarlemoer of nacré is de harde, iriserende binnenzijde van de schelp van veel soorten weekdieren. Parelmoer wordt door het weekdier zelf aangemaakt en dient onder meer om de binnenkant glad te maken en als verdedigingsmiddel tegen ongewenste objecten (bijv. parasieten of afval), die het dier niet kan uitwerpen. Als het ongewenste, irriterende object zich tussen het weekdier en de schelp bevindt, zal het omvat worden door meerdere lagen parelmoer en in de schelp worden opgenomen, er ontstaat slechts een verdikking. Als het irriterende object zich elders bevindt en het dier kan het niet uitwerpen, dan zal er in sommige gevallen een losse parel vormen.

      

Paua is de naam die de Maori hebben gegeven aan een zeeslakkensoort in het geslacht Haliotis. Het staat ook bekend als Abalone. De schelpen van de zeeroren kunnen een afmeting van 20cm bereiken en de binnenkant van de schelp vertoont iriserende pastelkleuren (parelmoer of paarlemoer). Het dier wordt gegeten en het vlees wordt beschouwd als een delicatesse. Natuurlijke Paua is lichtgrijs met iriserende parelmoer. Parelmoer kan in vrijwel alle kleuren geverfd worden, Paua/Abalone is naast de natuurlijke variant ook in vele andere kleuren verkrijgbaar.     

Parelmoer is mooi in kralenborduurwerk in combinatie met zilver, goud en zwart.

        

Naam:  Parelmoer, Parel

Variëteit van:  Calciumcarbonaat (aragoniet of aragoniet/calciet) en elastische biopolymeren (chitine, lustrine, zijdeachtige proteïnen)

Klasse:  Organische verbindingen

Categorie:  Organische mineralen

Gebruik:  Edelsteen

Kristalstelsel:  Orthorombisch

Samenstelling:  CaCO3

Mohs hardheid:  2,5 - 4,5

Dichtheid:  2,65 - 2,87

Splijting:  Geen

Breuk:  Oneven

Kleur:  Wit, grijs, zilverkleurig, crème, goudgeel, geel, blauwgroen, brons, roze, rood, bruin, zwart, gestreept, geverfd

Streepkleur:  Wit

Transparantie:  Opaak

Glans:  Parelglans

Recensies

Schrijf een recensie

Schelpkraal Parelmoer 15-20mm Bruin

Schelpkraal Parelmoer 15-20mm Bruin

Schelpkraal Parelmoer 15-20mm (dyed).

Bruin.

Prijs per stuk.

Schrijf een recensie